Ndahet nga jeta diten e sotme nje nga ikonat e humorit Shqiptar

Eshte ndare nga jeta diten e sotme aktori i madh i humorit Ilmi Belshaku.

Aktori i mbi 300 roleve në teatrin “Skampa” ku i dhuroi publikut te qeshura dhe plot art.

Ai eshte ndare nga jeta ne moshen 81 vjecare dhe do ti mungojë qytetit të Elbasanit, qytetarisë dhe botës së artit dhe filmit.

Një meritë të madhe Ilmiu ka në marrjen përsipër për të bërë detyrën si regjizor në Estradë në vitin 1998 ku kishte më shumë se një vit që kjo trupë nuk jepte shfaqje. Premiera e tij e parë “Kioska Bosi” u mirëprit mjaft mirë nga spektatori elbasanas duke mbushur sallën plot për disa ditë rrjesht. Më pas ai ve në skenë me shumë sukses premierat “3 x 2 = 8” dhe “Deputeti, qeni dhe kinezi” etj. Ilmiu për Teatrin Skampa mbetet një shok e një mik i afërt dhe i mirë. Ky është potreti i karierës të krijimit si krijimtari artistike si aktor i estradës dhe i Teatrit Skampa të Elbasanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *