Nuk duhet t’i prisni kurrë nga të tjerët këto 7 gjëra

Zhgënjimet më të mëdha në jetën tonë janë të lidhura me pritjet e pajustifikuara. Kjo është veçanërisht e dukshme në marrëdhëniet me njerëzit e tjerë. Por në qoftë se ju ndaloni së prituri shumë nga të tjerët, do të liroheni nga vuajtjet e panevojshme dhe do të jeni në gjendje të përqendroheni në gjëra me të vërtetë të rëndësishme.

1.Mos prisni që njerëzit të pajtohen me ju për çdo gjë
Ju meritoni të jeni të lumtur. Ju meritoni të jetoni jetën tuaj si në ëndrra. Pra, mos lejoni që mendimet e të tjerëve t’ju kushtëzojnë. Në këtë botë, nuk jeni në gjendje të përmbushni pritjet e të tjerëve, ashtu si njerëzit e tjerë nuk jetojnë për të justifikuar plotësisht pritjet tuaja. Në fakt, nëse i miratoni vendimet e marra, nuk do të keni nevojë për miratimin e askujt. Riskoni që të jeni vetvetja dhe të mbështeteni në intuitë, edhe nëse jeni të ndrojtur apo keni frikë. Mos e krahasoni veten me të tjerët dhe mos e kini zili suksesin e tyre.

2.Mos prisni që njerëzit t’ju respektojnë, nëse nuk e respektoni veten
Forca është në fortesën e shpirtit, jo në muskujt. Kuptoni se të tjerët nuk do t’ju tregojnë dashuri, respekt dhe vëmendje deri kur të filloni të vlerësoni veten.

Është e rëndësishme të jeni të sjellshëm ndaj të tjerëve, por është po aq e rëndësishme të jeni të sjellshëm me veten.

Dhe kur je i lumtur, je më i mirë: shoku më i mirë, burri ose gruaja më e mirë, djali apo vajza më e mirë, versioni më i mirë i vetes.

3.Mjaft pritët që të gjithë t’ju pëlqejnë
Me disa njerëz mund të ndiheni të padobishëm, të padenjë për një person. Mos harroni vlerën tuaj. Dhe kaloni kohë me njerëz që ju çmojnë.

Pavarësisht se sa mirë i trajtoni njerëzit e tjerë, gjithmonë do të keni të paktën një person negativ që do t’ju kritikojë. Buzëqeshni, injorojeni dhe vazhdoni përpara.

Ndonjëherë njerëzit mund t’ju fajësojnë se jeni “të ndryshëm”. Çfarë ju bën të ndryshëm nga të tjerët ju bën vetvetja. Dhe në fund ju gjithmonë do të gjeni njerëz që do t’ju vlerësojnë ashtu si jeni.

4.Mos prisni që një person tjetër të jetë ai apo ajo që ju dëshironi që ata të jenë
Të duash dhe të respektosh të tjerët do të thotë t’u lejosh atyre të mbeten vetvetja. Kur ndaloni së prituri që të tjerët të përputhen me idetë tuaja për gjithçka, ju do të filloni t’i vlerësoni ato me të vërtetë.

Respektoni të tjerët për atë që janë, dhe mos u bëni presion në përpjekjen për të ndryshuar. Ne nuk mund ta kuptojmë plotësisht një person tjetër. Dhe zbulimi i aspekteve të reja të shpirtit të tij është gjithmonë gjë e bukur. Sa më shumë që e njihni një person, aq më lehtë do të jetë që ta vlerësoni dhe ta shihni bukurinë e atij personi.

5.Mos prisni që njerëzit të lexojnë mendimet tuaja
Ju ndoshta e dini se njerëzit nuk mund të lexojnë mendjet. Ata kurrë nuk do të dinë se çfarë mendoni ju, nëse nuk e tregoni.

Është tejet e rëndësishme të komunikoni rregullisht me të tjerët. Ju vetëm duhet të filtroni kordat vokale dhe të thoni fjalën e parë. Duhet t’u tregoni njerëzve se çfarë mendoni. Është e thjeshtë, vetëm duhet të filloni.

6.Mos prisni që një person të ndryshojë papritmas
Nëse kujdeseni për dikë me intensitet, nuk do të ndalet zhgënjimi dhe ndryshimi. Nëse vërtet dëshironi të ndryshoni diçka në sjelljen e një personi tjetër, vendosni të gjitha kartat në tavolinë, tregojuni atyre gjithçka që mendoni, në mënyrë që ata të kuptojnë se çfarë mendoni dhe çfarë keni nevojë. Ju nuk mund ta ndryshoni tjetrin në një çast, as nuk duhet ta provoni madje.

7.Mjaft menduat se gjithçka do të përmirësohet vetë
Jini të sjellshëm me të tjerët, sepse edhe njerëzit rreth jush nuk e kanë të lehtë. Pas çdo buzëqeshje ekziston një luftë e vështirë e brendshme, shpesh me probleme më të mëdha se sa tuajat.

Të gjithë jemi të pajisur me aftësinë për të ecur përpara përmes vështirësive. Mbështetja, pjesëmarrja janë dhuratat më të mira të jetës.

Njerëzit nuk sillen gjithmonë në mënyrën që duam. Siç thuhet, ne shpresojmë për më të mirën, por presim më të keqen. Mos harroni, lumturia juaj varet drejtpërsëdrejti nga mendimet dhe nga zgjedhja juaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *