Pesë llojet e tradhtive dhe dy prej tyre nuk përfshijnë një person të tretë

Për shkak se njerëzit kanë kufij të ndryshëm, dikush mund të mendojë se flirtimi është i mirë, ndërsa për dikë tjetër konsiderohet tradhti emocionale.

Ndërsa përkufizimet ndryshojnë nga çifti në çift, ka disa faktorë themelorë të zakonshëm, të tillë si fshehtësia, mashtrimi dhe paqëndrueshmëria emocionale.

Megjithatë, sipas ekspertëve që flasin për Women’s Health, ekzistojnë pesë lloje definitive të tradhtisë dhe çuditërisht, dy prej tyre mund të mos përfshijnë as partner.

1. Tradhtia fizike
Kjo mund të jetë një surprizë, por të qenit fizikisht intim me dikë që nuk është partneri ju konsiderohet tradhti.

2. Të kesh fantazi seksuale për dikë tjetër
Është normale të fantazoni për njerëzit që ju duken tërheqës, pavarësisht nëse jeni apo jo në një lidhje, tha terapisti i marrëdhënieve Max Lundquist për Women’s Health.

Por nëse fantazitë kalojnë limitet, ka diçka që nuk shkon.

3. Të kesh ndjenja romantike për dikë tjetër
E njohur gjithashtu si “pabesi emocionale”.
Ndërsa nuk është krim të kesh marrëdhënie dashurie me më shumë se një person, Lundquist argumenton se harku i tradhtisë hyn në lojë kur përfshihet fshehtësia, domethënë ju e shihni ndonjëherë atë person vetëm pas shpinës së partnerit.

4. Shpenzime sekrete
Po, fshehja e zakoneve tuaja të shpenzimeve nga gjysma tjetër mund të konsiderohet një formë e tradhtisë.

5. Aktivitet sekret në rrjete sociale
Sipas Dana Weiser, profesoreshë e zhvillimit njerëzor në Texas Tech University, tradhtia e mediave sociale po bëhet gjithashtu e zakonshme në lidhjet romantike dhe zakonisht merr dy forma.

Kjo mund të konsiderohet vërtet tradhti vetëm nëse përfshihet një motiv i fshehtë që mund të çojë në aktivitete jashtëmartesore, të tilla si seksi ose kalimi i një sasie joproporcionale kohe në biseda të thella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *