Operacioni ‘Goditja’- Pas ngjarjeve tragjike aktivizohet policia, arrestohen 14 persona dhe konfiskohen 19 armë

Policia e Kosovës njofton se ka vazhduar zbatimi i urdhrit operativ “Goditja”, ku gjatë dy netëve të fundit janë arrestuar 14 persona dhe janë konfiskuar 19 armë të ndryshme.

Sipas PK-së, patrullimet policore janë bërë kryesisht në qendra urbane, në pjesën ku ka më shumë lokale e bare nate.

“Gjatë dy ditëve (netëve) të zbatimit të Urdhrit Operativ ‘GODITJA’, i cili si qëllim kishte shtimin e aktiviteteve/patrullimeve policore, kryesisht në qendra urbane, në ato pjesë ku ka më shumë lokale, kafiteri, bare nate, e më shumë qytetarë që vizitojnë ato, janë evidentuar këto aktivitet dhe arritur këto të dhëna”, njofton Policia.

Aty thuhet se të dhënat e regjistruara janë gjatë zbatimit të urdhrit operativ më 8 dhe 9 gusht.

“Me 8 e 9 gusht 2023, gjatë realizimit të detyrave që rrjedhin nga urdhri në fjalë, në tërë vendin janë regjistruar këto të dhëna: Janë angazhuar 823 patrulla policore (të njësive të ndryshme policore), janë vendosur e realizuar 871 Pika për Kontrollin e Automjeteve (PKA), janë realizuar 331 pika kontrolli me radar ose alkootest, janë kontrolluar 4848 vetura, janë kontrolluar 102 lokale të ndryshme, janë konfiskuar 19 armë të ndryshme, janë arrestuar 14 persona të kërkuar me urdhëresë nga gjykatat dhe aktivitete tjera që lidhen me ofrimin e sigurisë etj”, njofton Policia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *